Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، فرهاد طارمیان رییس اداره مشاوره و سلامت روان دانشجویان وزارت بهداشت با توجه به آغاز هفته سلامت روان گفت: از تاریخ ۱۸ تا ۲۴ مهر ماه در هفته سلامت روان قرار داریم؛ همچنین از سال ۱۹۹۲ دهم اکتبر هر سال، توسط فدراسیون جهانی بهداشت روان با همکاری سازمان جهانی بهداشت به عنوان روز جهانی سلامت روان نام گذاری شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هر ساله این فدراسیون بر اساس حساسیت‌های موجود و اهمیت برخی موضوعات، شعار خاصی برای این هفته در نظر می‌گیرد تا توجه مسئولان و تصمیم گیرندگان حوزه سلامت را در سطح بین المللی به این موضوع جلب کند و آن‌ها را تشویق می‌کند تا فعالیت‌های مرتبط با سلامت روان را حول این محور‌ها برنامه ریزی کنند.

او اضافه کرد: در سال ۲۰۱۹ شعار روز جهانی سلامت روان بر " تمرکز پیشگیری از خودکشی" متمرکز بود و سال قبل‌تر آن نیز "جوانان و سلامت روان در دنیای در حال تغییر" به عنوان شعار سال انتخاب شد. امسال شعار روز جهانی سلامت روان، «سلامت روان برای همه: سرمایه گذاری بیشتر، دسترسی بیشتر» است. به واقع بررسی‌ها نشان داده است، بیماری‌ها و مشکلات روانی به لحاظ اقتصادی هزینه‌های گزافی بر اقتصاد جوامع تحمیل می‌کند و سهم بزرگی نیز در شاخص بار جهانی بیماری‌ها دارند.

یک چهارم مردم جهان دچار یکی از انواع مشکلات روانی هستند

رییس اداره مشاوره و سلامت روان دانشجویان وزارت بهداشت با اشاره به آمار ارائه شده در خصوص افراد مبتلا به بیماری‌های روانی در جهان بیان کرد: بر اساس تخمین‌های زده شده بین یک چهارم تا یک سوم مردم جهان دچار یکی از انواع مشکلات روانی هستند که موجب می‌شود نزدیک به ۳۵ درصد از بار اقتصادی بیماری‌ها ناشی از این اختلالات باشد. به بیان دیگر در بین سایر بیماری‌های غیر واگیر مانند دیابت، سرطان، قلبی و عروقی، بیشترین سهم به لحاظ اقتصادی به بیماری‌های روانپزشکی اختصاص دارد.

طارمیان با بیان این‌که به طور میانگین مشخص شده است بین ۱۰ تا ۲۰ درصد از طول عمر انسان به دلیل ابتلا به بیماری‌های روانی کاهش پیدا می‌کند، ابراز کرد: بر این اساس به عنوان مثال فردی که بنا است ۷۰ سال زندگی سالم داشته باشد ممکن است در صورت ابتلا به اختلالات روانی، حتی تا ۲۰ درصد عمر خود را در ناتوانی سپری کرده است یا به موجب مرگ از دست دهد. این مغایر با تلاش کشور‌ها خصوصا کشور‌های توسعه یافته برای ارتقای میزان امید به زندگی در جوامع است.

رییس اداره مشاوره و سلامت روان دانشجویان وزارت بهداشت با بیان این‌که در دوران شیوع کرونا در چندماه اخیر، توجه سازمان جهانی بهداشت به عوارض روانشناختی ناشی از فراگیری کرونا جلب شده است، بیان کرد: بر اساس محاسبات انجام شده در سطح جهان، برخی اختلالات روانی رو به افزایش است و این نگرانی وجود دارد که ما با سونامی و حجم زیادی از انواع اختلالات روانی روبه رو شویم.

رییس اداره مشاوره و سلامت روان دانشجویان وزارت بهداشت تصریح کرد: در این میان، ساعات طولانی قرار گرفتن اعضای خانواده در منزل و در کنار هم، می‌تواند تعارضات و رنجش‌های بین اعضای خانواده را افزایش دهد.

طارمیان در تشریح شعار هفته سلامت روان، گفت: این شعار تلاش دارد تا برای عموم مردم در هر نقطه‌ای از دنیا این امکان را فراهم کند تا با هزینه مناسب، امکان دسترسی راحت به خدمات سلامت روان را داشته باشند. این میسر نمی‌شود مگر از طریق سرمایه گذاری بیشتر. سرمایه گذاری در این موضوع عواید اقتصادی خود را دارد به نحوی که محاسبات نشان می‌دهد اگر یک دلار برای سلامت روان جامعه سرمایه گذاری کنید تا شش دلار بهره خواهید برد.

او ابراز کرد: طبق بررسی‌ها، حتی در جوامعی که درآمد مردم بالا است، ۵۰ درصد افرادی که دچار اختلالات روانی هستند به امکانات و خدمات سلامت روان دسترسی ندارند. این عدد در جوامعی که درآمد اقتصادی مردم متوسط یا پایین است به ۸۵ درصد می‌رسد که این نشان دهنده لزوم به کارگیری اقدامات فوری در این زمینه است.

رییس اداره مشاوره و سلامت روان دانشجویان وزارت بهداشت به برنامه‌های این اداره در هفته سلامت روان اشاره کرد و گفت: در این هفته دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور در راستای معرفی ادارات مشاوره و سلامت روان دانشگاه و خدمات در حال ارائه به دانشجویان تلاش می‌کنند. همچنین تولید محتوای آموزشی در خصوص سلامت روان و خودمراقبتی برای دانشجویان از طریق فضای مجازی، برگزاری دوره‌های آموزشی مجازی سلامت روان ویژه دانشجویان و برگزاری مسابقات مجازی با محوریت سلامت روان در قالب‌های شعر، کاریکاتور، کتابخوانی، عکاسی و داستان کوتاه ویژه دانشجویان از دیگر اقدامات برنامه ریزی شده برای این هفته است. توجه به فعالیت همتایاران سلامت روان و حضور فعال‌تر آن‌ها در زمینه سلامت روان دانشجویان از دیگر موضوعات مهم و مورد تاکید اداره مشاوره و سلامت روان دانشجویان وزارت بهداشت است.

طارمیان در پایان از ایجاد "پویش سلامت روان دانشجویی" در دانشگاه‌های علوم پزشکی خبر داد و گفت: هدف این پویش، ارتقای سواد سلامت روان و خودمراقبتی در دوران کرونا از طریق تولید محتوا به صورت پادکست، موشن گرافی، پوستر و کلیپ و با تاکید بر این محور‌های پیشنهادی است.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: وزارت بهداشت سلامت روان هفته سلامت روان اختلالات روانی سرمایه گذاری سلامت روان بیماری ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۵۳۱۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۴۷ درصد زایمان‌های استان همدان طبیعی است

رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان، گفت: ۴۷ درصد زایمان‌هایی که در استان انجام شده طبیعی است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از همدان، محمدمهدی مجذوبی ظهر امروز در مراسم گرامیداشت روز ماما با اشاره به نقش مامایی در پروسه سلامت مادر و نوزاد، اظهار داشت: با وجود تلاش جامعه مامایی و مراقبین سلامت، حدود 47 درصد زایمان‌های انجام شده در سال گذشته طبیعی بوده که مستلزم فرهنگ‌سازی و اقدامات گسترده‌تری برای افزایش این مهم است.

وی به نقش اثرگذار ماما در روند زایمان و سلامت مادر و نوزاد، اشاره کرد و گفت: اخلاق حرفه‌ای در روند کار ماما عنصری بسیار مهم است به ویژه در محور جوانی جمعیت و حفظ کرامت مادری، اخلاق حرفه‌ای بسیار مهم است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه مامایی با اغلب شاخص‌های جهانی سلامت از جمله سزارین، زایمان طبیعی، مورتالیتی نوزاد و مادر در ارتباط است، تصریح کرد: بنابراین تقویت توانمندی این قشر موضوع مهمی است که یاید مورد توجه قرار گیرد.

مجذوبی از برگزاری دوره‌های مهارتی برای ماماها و به‌روزرسانی آن‌ها خبر داد و گفت: بدون شک بخش مهمی از موفقیت در حوزه مراقبت‌های سلامت، مرهون تلاش خانواده مامایی است.

وی با تاکید بر اینکه هنوز روند جمعیت با کاهش مواجه است، اما شیب کاهشی کند شده، عنوان کرد: نقش ماماها در افزایش و طرح جوانی جمعیت انکارناپذیر است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان با تاکید بر اینکه سبک زندگی به عنوان عامل اصلی بحران جمعیت مطرح است، تصریح کرد: علوم‌ پزشکی در کنار دیگر دستگاه‌ها وظایفی در این خصوص دارد به ویژه در شهرستان‌ها باید مطالبه از دستگاه‌های اثرگذار مشخص شود‌.

مجذوبی به مسائل و دغدغه‌های قشر ماما اشاره کرد و گفت: برخی مشکلات جامعه مامایی مانند مشکل جذب نیرو منبعث از  سیاست‌گذاری‌های کلان کشور است‌. موضوع فوق‌العاده خاص که طرحی ملی است در طول دو سال گذشته پیگیری می‌شد که در هفته‌های آتی با جزییات ابلاغ خواهد شد و به‌نظر می‌رسد مشمول گروه مامایی نیز خواهد بود.

وی گفت: با توجه به تعدد خدماتی که جامعه مامایی ارائه می‌دهند،  لازم است حمایت‌ها از این قشر پر تلاش و اثرگذار با حمایت مدیران ستادی سر و سامان بیشتری بگیرد.

540 مورد انصراف از سقط در همدان

فاطمه ترکمان‌اسدی در این مراسم، اظهار داشت: این جمع مؤثر مجموعه‌ای ارزشمند، فاخر و اثرگذاری در حوزه سلامت ایجاد کرده‌اند.

وی با بیان اینکه در تناسب جمعیتی دانشگاه، حضور مؤثر بانوان ماما باعث تقویت عملکرد حوزه سلامت شده است، تصریح کرد: از حضور تک تک شما در حرفه و نقش‌های مامایی قدردانی می‌کنم.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه برای افق پیشرو، برنامه‌های متعددی پیش‌بینی شده است که با حضور همه ارکان سلامت به ویژه جامعه مامایی به آن‌ها دست خواهیم یافت، گفت: در حال حاضر 60 درصد مادران باردار، حین بارداری به مراکز  بهداشت مراجعه کرده و از مراقبت‌های مامایی بهره‌مند می‌شوند.

ترکمان اسدی افزود: باید تلاش کنیم تا افراد بیشتری قبل از بارداری به مراکز ما مراجعه کنند و مراقبت‌های بارداری را مبتنی بر مشاوره‌های لازم قبل و حین بارداری دریافت کنند.

وی از فوت 8 مادر باردار در سال گذشته خبر داد و گفت: در این راستا باید شاخص‌های مراقبت حین بارداری افزایش کمی و‌ کیفی داشته باشد و امیدواریم که هیچ مادر بارداری به دلیل مسایل مرتبط با بارداری از دست نرود.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه حاملگی در گروه سنی ویژه، مستلزم مراقبت ویژه و بیشتر است و باید به صورت تیمی در بخش خصوصی و دولتی از این مراقبت‌ها بهره‌مند شوند، گفت: بنابراین از ماماهای بخش خصوصی درخواست داریم در تقویت مراقبت‌های گروه ویژه، همکاری بین‌بخشی بیشتری با ما داشته باشند.

ترکمان اسدی با بیان اینکه به لطف خدا و همت همکاران حوزه بهداشت، در سال گذشته 540 مورد انصراف از سقط داشتیم، تصریح کرد: در این راستا مشاوره‌های فرزندآوری و ازدواج باید ارتقا یابد و منشور کرامت مادری هم در بخش خصوصی و هم دولتی باید مورد توجه باشد. 

وی با اشاره به این ضرورت که قداست و حرمت رشته مامایی با ارتقای توانمندی‌ها حفظ می‌شود و لازم است با تقویت توانمندی‌های این قشر زحمتکش با قوت و قدرت در تداوم توفیقات حوزه سلامت بکوشیم، افزود: از جمله پرچمداران ابربحران جمعیت و سالخوردگی ماماها هستند که لازم است در کنار مدیران عرصه سیاستگذاری و برنامه‌ریز حضور و فعالیت مؤثری داشته باشند تا در کنار هم کشور را از این بحران برهانیم.

رسول سلیمی، معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی همدان  نیر در این مراسم، با اشاره به اینکه حدود پنج درصد از جمعیت کارکنان حوزه درمان دانشگاه معادل 715 نفر را ماماها تشکیل می‌دهند اظهار داشت: یکی از معضلات اساسی جامعه امروز، جوانی جمعیت و کرامت مادری است که ماما در رفع این معضل نقش اساسی دارد.

وی گفت: ماما در کیفیت بارداری و زایمان مادر و نوزاد نقش برجسته‌ای دارد که با حفاظت و حراست از جایگاه مامایی می‌تواند به تقویت کیفیت این پروسه کمک کرد.

انتهای پیام/743/

دیگر خبرها

  • امیدواری وزیر بهداشت به افزایش پرداختی رزیدنت‌ها
  • جای خالی وزرای علوم و بهداشت در سیزدهمین جشنواره نشریات دانشجویی و انتقاد دانشجویان
  • امیدوارم بتوانیم حقوق دستیاران را به ۲۰ میلیون برسانیم
  • کمبود نیروی انسانی ماندگار چالش اصلی بهداشت ودرمان هرمزگان
  • ۴۷ درصد زایمان‌های استان همدان طبیعی است
  • پروژه‌های سلامت محور گیلان در انتظار اعتبار ۱۰۲۵ میلیارد تومانی
  • تشدید نظارت بر فعالیت مراکز سرگرمی «اتاق فرار» در استان تهران
  • اجرای پویش سلامت دهان و دندان، از امروز
  • تقدیر از ۱۵۰ فعال قرآنی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان
  • ۱۵ هزار تخت بیمارستانی جدید تا پایان امسال راه‌اندازی می‌شود